Pagini

Pagini

Campania Globală pentru Educație - ediția 2018

Campania Globală pentru Educație - ediția 2018

Sub sloganul ”Respectaţi-vă promisiunile: asiguraţi educaţie incluzivă şi de calitate pentru toţi copiii!”, ediţia din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie îşi propune să atragă atenţia guvernelor şi liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educaţie publică de calitate şi incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic.



Toate statele lumii şi-au asumat obligaţia ”de a asigura o educaţie incluzivă şi echitabilă şi a promova învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toţi” - (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Naţiunilor Unite), iar cetăţenii şi societatea civilă joacă un rol esenţial în a reaminti comunităţii internaţionale că trebuie să-şi respecte această promisiune şi să remedieze criza cu care se confruntă educaţia în întreaga lume.
Campania Globală pentru Educaţie este o mişcare a societăţii civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educaţiei. Misiunea noastră este de a ne asigura că statele iau măsuri pentru a asigura dreptul universal la o educaţie publică gratuită şi de calitate.
Campania Globală pentru Educaţie este susţinută de aproximativ 90 de coaliţii naţionale -  formate din organizaţii neguvernamentale, organizaţii ale comunităţii, sindicate ale profesorilor, asociaţii ale părinţilor şi grupuri de protecţie a drepturilor copilului -, dar şi de reţele şi organizaţii regionale şi internaţionale. 
În România, Campania Globală pentru Educaţie este susţinută şi promovată de o coaliţie formată din: Organizaţia Salvaţi Copiii (coordonator), Consiliul Naţional al Elevilor, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, World Vision România, Roma Education Fund România, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Agenţia Împreună, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Asociaţia OvidiuRo şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.
În baza parteneriatului încheiat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, Ministerul Educaţiei Naţionale sprijină activităţile desfăşurate în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.
Activităţile din unităţile şcolare sunt programate a se desfăşura în perioada 7 – 13 mai 2018 şi vor consta în:
1. Organizarea şi desfăşurarea de activităţi de informare şi sensibilizare a copiilor şi, pe cât posibil, a  celorlalţi parteneri educaţionali (părinţi, factori de decizie, jurnalişti) cu privire la importanţa educaţiei şi gravitatea neparticipării la educaţie a copiilor din România.
2. Identificarea şi prezentarea unor studii de caz privind neparticiparea la educaţie care să-i ajute pe copii să conştientizeze importanţa educaţiei şi să atragă atenţia opiniei publice şi a factorilor de decizie asupra nevoii de a lua măsuri urgente pentru ca fiecare copil să poată beneficia de dreptul la educaţie.
3. Demersuri pentru asigurarea unui mediu şcolar sigur şi lipsit de violenţă, prin prevenirea şi combaterea fenomenul de bullying.


Urmează să încărcăm activitățile noastre.
ACTIVITATEA  1
TEMA: ”Respectați-vă promisiunile: asigurați educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii!”
Clasa:  I
Prof: NAGHI ELISABETA EDIT
Noi cei din clasa  I  am înțeles mesajul Campaniei Globale pentru Educaţie, din anul acesta, organizată de Organizația Salvaţi Copiii și am decis să confecționăm pancarde cu mesajul campaniei.
„Dacă nu aș veni la școală” s-a desfăşurat sub formă de  dialog, am  solicitat  copiilor să numească ceea „ce știu” și „ce pot să facă”cu ajutorul abilităților şi cunoştiţelor dobândite de ei  la școală. 
S-au purtat discuţii despre cum ar fi viața lor în absența acestor cunoștințe și abilități.

























Un comentariu:

  1. Felicitari Doamnei invatatoare pentru activitatile desfasurate cu intreaga clasa de copii!

    RăspundețiȘtergere