Pagini

Pagini

Cea Mai Mare Lecție din Lume

Participăm la Cea Mai Mare Lecție din Lume, organizată de UNICEF! #WorldChildrensDay

UNICEF în România lansează o invitație cadrelor didactice de a se alătura inițiativei globale „Cea mai mare lecție din lume”, organizând, în perioada 11-22 noiembrie, o oră de educație despre acțiunile pe care le putem realiza pentru a stopa schimbările climatice.
💙 Și, cum o inițiativă de bine are nevoie de voci pentru a fi auzită, invităm elevii și părinții să distribuie linkul de înscriere pentru a ajunge la cât mai mulți elevi și profesori.
Suntem nerăbdători să vedem rezultatele lecției! 👩‍🏫📚

 









Apel la responsabilitate: 

Atenție, nu aruncaţi măştile şi mănuşile 

printre deşeurile reciclabile!

Elevii clasei a IV-a, de la Școala Gimnazială Apold, au participat la ,, WORLD’S LARGEST  LESSON,, (Lecția cea mai lungă), în data de 20 noiembrie 2020, sub egida UNICEF România.

Tema lecției din acest an este ,,Cum ne mai debarasăm responsabil de măștile folosite?’’Am urmărit filmul propus de UNICEF. Apoi am discutat despre reguli pe care trebuie să le respectăm legate de purtarea măștii de protecție. Am remarcat că acestea au devenit o sursă semnificativă de poluare. 

Poluarea a reprezentat tema discuției noastre. Astfel ne-am propus o Acțiune Colectivă prin care să sensibilizăm colectivitatea școlară și comunitatea locală cu privire la protecția mediului, debarasându-ne corect și responsabil de măștile folosite. Sperăm ca acțiunea noastră să aibă impactul scontat. Colectarea selectivă a deşeurilor presupune ca resturile reciclabile să fie aruncate separat de cele reziduale. 

Deşeurile sau ambalajele din hârtie şi carton, plastic şi metal (fracţia uscată) trebuie să ajungă în pubela sau sacul galben, iar resturile reziduale (fracţia umedă) trebuie aruncate în recipientele de culoare neagră. 

Locul măştilor de protecţie şi al mănuşilor de unică folosinţă uzate este între resturile menajere. Dacă sunt aruncate laolaltă cu reciclabilele, acestea ar putea să-i îmbolnăvească pe lucrătorii de la salubrizare sau alți oameni. Aşadar, protejarea lor este o datorie morală şi civică !









Pentru aceasta ne-am organizat și am realizat desene semnificative care să arete tuturor grija noastră pentru poluare, pentru planetă. 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu