Omul drag de la catedră- To my dear teacher 2017
ARGUMENT
Societatea actuală, societate a competiţiei şi a competenţei, are nevoie de oameni care să se remarce prin ceea ce ştiu şi ce pot face cinstit şi demn faţă de semeni. Există astfel de oameni, poate prea puțini...însă, cu siguranță, printre ei este DASCĂLUL.
Care e misiunea dascălului?
Dascălul este cel care conştientizează toate transformările din viaţa socială, adaptându-se în permanenţă la nou. A fi profesor înseamnă un risc asumat. Adevăratul dascăl este cel care îi învaţă pe copii să se aprecieze şi să valorizeze pe alţii. El îi învaţă să îşi cunoască limitele şi să trăiască cu ele, să îşi apere şi să-și susţină punctele de vedere.
Destinat cadrelor didactice şi elevilor, Concursul şi Simpozionul ”OMUL DRAG DE LA CATEDRĂ” se doresc a fi un eveniment complementar manifestărilor de amploare naţională organizate în ţară cu ocazia ZILEI ÎNVĂȚĂTORULUI, în data de 5 iunie. Este totodată o modalitate prin care elevi și dascăli vibrează la unison, își împărtășesc unii altora gândurile, sentimentele și, de ce nu, dorințele sau așteptările. Este, în egală măsură un benefic schimb de experiență din care ne ”îmbogățim” cu toții .
INIȚIATORUL
Şcoala ”Vasile Alecsandri”, Baia Mare
INSTITUȚII PARTENERE
Inspectoratul Școlar Județean Baia Mare;
Universitatea Tehnică Baia Mare;
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională;
Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”;
Grădinița ”Otilia Cazimir”.
SCOP
Afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului creativ şi artistic al elevilor din învăţământul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal.
Prezentarea importanţei şi a rolului marilor păstori de suflete, care prin slujirea şi activitatea lor au contribuit la susţinerea, consolidarea şi dinamizarea vieţii şi misiunii școlii.
OBIECTIV GENERAL
Promovarea respectului pentru valorile fundamentale educaţionale, culturale, estetice, artistice, sociale şi de relaţionare competiţională prin instituirea unei legături mai strânse între dascăl şi elev în mediul instituţional educativ.
GRUP ŢINTĂ
pentru concurs - elevi din ciclul preșcolar, primar, gimnazial şi liceal;
pentru simpozion – cadre didactice, consilieri școlari.
Participanții pot alege oricare dintre temele propuse de organizatori.
DATA ȘI LOCUL DESFĂŞURĂRII
Toate materialele, pentru toate secțiunile proiectului vor fi trimise pe adresele indicate (creații artistice și plastice) și pe emailurile coordonatorilor de secțiuni (creații literare, lucrările pentru simpozion).
TERMENUL LIMITĂ DE TRIMITERE ESTE 1 IUNIE.
Simpozionul se va sustine cu participare indirectă, diseminările vor avea loc pe blogul proiectului, iar expoziția cu lucrările elevilor se va desfășura la Școala ”V. Alecsandri”, școala organizatoare. Creațiile elevilor precum și lucrările pentru simpozion pot fi în limbile română, engleză și franceză.
PROGRAMUL DESFĂȘURĂRII PROIECTULUI
11 - 17 aprilie implementarea proiectului;
18 aprilie – 1 iunie transmiterea lucrărilor;
1-10 iunie–jurizarea lucrărilor din secțiunile adresate elevilor și realizarea CD-ului pentru Simpozion;
10 – 15 iunie – trimiterea diplomelor și CD-urilor tuturor participanților.
Temele Concursului şi ale Simpozionului – SECȚIUNI
I. CONCURS INTERNAȚIONAL - ELEVI
TEMA CONCURSULUI – ”Dascălul prin ochi de copil”
II. SIMPOZION INTERNAȚIONAL
Simpozionul se adresează tuturor cadrelor didactice, din orice instituție de educație (grădiniță, școală, liceu), indiferent de arie curriculară, precum și consilierilor școlari.
Teme pentru dascăli:
1. Dascălul în societatea modernă
2. Imaginea dascălului în literatura română sau universală
3. Dimensiuni europene și perspective moderne ale educației
4. Un dascăl eficient – exemple de bună practică
5. Soft educațional
Teme pentru consilieri școlari:
1. Dascălul și curajul de a educa
2. Copii și dascăli – suflete pereche
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu